Het B nest is geboren

Op zaterdag 3 november 2018 zijn de pups van Rex en Jente geboren.

Jente is de hele ochtend al onrustig en tegen half 12 begint ze serieus te persen. Ik heb gelijk de hulptroepen in geschakeld en Bertine was mooi op tijd. Om 12:35 word het eerste pupje een teefje geboren met het roze bandje met een gewicht van 569 gram. Om 13:20 word het paarse bandje ook een teef van 544 gram geboren. Jente is lekker bezig en heeft energie genoeg. Om 14:07 word bandje geel ook een teef van 492 gram geboren. Dan komt Thamara ook binnen zij is de eigenaar van de dekreu en is mooi op tijd om de 4de teef met bandje licht blauw van 524 gram te zien geboren worden. En dan word het even spannend want zit er nog 1 in?? Op de foto was het niet duidelijk te zien.  Jente neemt ook even rust. Maar om 16:10 begint ze weer te persen. Met deze heeft ze echt moeite ze moet flink kracht zetten. Om 16:33 Komt pupje 5 een reu  van 339 gram maar ziet er helemaal niet goed uit. De vlies die eromheen zat was helemaal vies en hebben we gelijk door dat dit niet goed is. En we hebben gelijk helaas is pup nummer 5 dood. Deze pup laten we onderzoeken wat de doodsoorzaak geweest kan zijn. 

Nu keert de rust terug en zie je gelijk dat Jente heel goed voor de pups zorgt.

Ik heb de hele nacht bij Jente geslapen om alles in de gaten te houden maar de pups zijn tevreden en Jente ook.

De volgende ochtend hebben we de pups gewogen en ze zijn alle 4 gegroeid gelukkig. Hopen dat het lekker zo door mag gaan.

 De pups zijn al voorzien van een nieuw baasje. 

Roze bandje TEEF

Paarse bandje TEEF

Geel bandje TEEF

Licht blauw bandje TEEF

Vrijdag 4 januari

Vandaag de eerste dag zonder pups. Ze zijn allemaal uitgevlogen. 

Het ga jullie allemaal goed! Binnenkort kom ik bij iedereen langs om de stamboom te brengen en een dikke knuffel aan ze te geven. 

Linksboven staat Bailey(geel)

Rechtsboven is Bella (licht blauw)

Linksonder is Bendte(paars)

Rechtsonder is Jenthe(roze)

 

4 maart 2019
B nest alweer 4 maanden oud. En wat doen ze het goed allemaal. Links boven is Bo (gele bandje)
Rechts boven Bendte( paars bandje)
Links onder Bella ( licht blauwe bandje)
Rechts onder Jenthe ( roze bandje)