A nest

Op 23 juli 2017 is er bij ons het 1ste nestje geboren van Noeska. Het waren 2 teefjes en 1 reu. Hun gewichten waren rond de 250 gram dus veel te licht en weten we dat we goed de voeding in de gaten moeten houden en hun gewicht.

Op 25 juli zijn er s'nachst al 2 overleden een teefje en reutje. De laatste pup hebben we naar de dierenarts gebracht om extra aan te laten sterken want die pup groeide ook niet echt. Na een dag en nacht bij de dierenarts te zijn geweest was ze toch aangekomen en mochten we haar weer mee nemen en om de 2 uur extra voeren.

Op 27 juli zag het er niet goed uit en ben ik in alle vroegte weer naar de dierenarts vertrokken om de pup weer na te laten kijken. Ze hebben haar daar weer gehouden en zijn ze haar gaan voeden met een sonde. Helaas is ze s'nachts toch overleden. 

Dus aan ons de keus om de laatste pup te laten onderzoeken op haar doodsoorzaak. En die keus was voor mij snel gemaakt. Natuurlijk wil ik weten wat de oorzaak is geweest want dit wil je in de toekomst nooit meer meemaken. Zorgen voor de pups en een moeder hond die helemaal van slag is, dat is zeker de andere nare kant van fokken.

Naar een paar weken wachten kregen we de uitslag. Gelukkig geen Herpus. Ze had een open gehemelte en door het drinken allemaal heeft ze een fikse longontsteking gekregen en heeft ze het daarom niet gered. Maar wat kan dan de oorzaak geweest zijn dat alle 3 de pups zo klein waren en waarschijnlijk ook een open gehemelte en 1 pup met open schedeltje hebben gehad? De dierenarts zegt dikke pech en waarschijnlijk heeft Noeksa in haar laatte fase van haar dracht een virus opgelopen waardoor de groei van de pups gestagneerd is. Heel veel pech maar ook veel leermomenten voor het B nest.